Werken waarbij een wiskundige vorm de inspiratie is, die niet passen in de vorige groepen.Het resultaat is soms figuratief, soms abstrakt. De materialen varieren van steen tot papier, hout, draad,,,

uit 2005 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

raat

raat

2014

Een netwerk van driehoekige cellen is min of meer half-bolvormig. Het werk staat onder een stolp van 20x20x35 cm. Foto Wim van den Camp.

blauw vierkant

blauw vierkant

2014

"blauw vierkant"is een mosaiek van veel driehoekige papieren cellen, die een deel van een bolvormig oppervlak vormen, en waardoorheen een glimmend blauw vierkant is te zien. De randen van de cellen zijn ook blauw. Het geheel is bevestigd op een plaat zwart foam en in een lijst van 42x42 cm geplaatst. De diepte is 12 cm.

web

web

2013

Een mosaiek van ruitvormige cellen. Ze liggen bij benadering op een boloppervlak. Het web ligt los op een houten balk van 32x32x41 cm, glanzend zwart geverfd.

rode cirkel

rode cirkel

2013

Een rode cirkel wordt overdekt door een deel van een bolvorm. Die bolvorm is opgebouwd uit een mosaiek van ruitvormige gelijkvormige witte cellen, in een chaoisch geheel.

4 faculteit v1

4 faculteit v1

2013

Het werk is een visualisatie van het begrip 4 faculteit uit de wiskunde in de vorm van een vlechtwerk, een weefsel van vier vrij complexe stroken papier.

twee 12vlakken in 2 kleuren

twee 12vlakken in 2 kleuren

2009

Twee 12vlakken, gemaakt van tweekleurig papier. Ik heb een stel in zwart/goud (zie foto) en een stel in helder rood/donker rood (niet afgebeeld).  Formaat is per dodecaeder. (foto Judith Spook) De genoemde prijs is exclusief een vitrinekastje. Op verzoek maak ik dat erbij. Kosten in overleg. Levering kan ook met glazen stolp tegen meerprijs.

circusact

circusact

2010

"circusact" is een beeld, gehakt uit Red Alhambra, een steensoort die op Travertijn lijkt. In de steen komen veel holtes voor. Dat geeft het beeld een grillig aanzien.  Foto Judith Spook

bruut geweld

bruut geweld

2011

 Beeld en sokkel zijn van arduin. De sokkel is 33x16x2 cm. Foto Judith Spook

heremiet

heremiet

2005

 In het bovenvlak van deze zuil heeft zich een heremietkreeft genesteld.  Het beeld is van arduin. In de winter, als het kan vriezen, mag de steen niet buiten. Foto Judith Spook.

3 maal verdraaid

3 maal verdraaid

2009

Drie zwarte houten baklijsten met elk vier identieke papieren reliefs. Plaatsing en schaduwwerking veranderen het beeld. De diepte is ruim 1 cm.  (foto Judith Spook) De reliefs zijn ook los te koop voor  €40  per stuk (incl. lijst).

eenzaam

eenzaam

2010

Het object wordt getoond in een zwarte driehoekige baklijst, die hiervoor speciaal is gemaakt. Foto Judith Spook.

blauw slakkenhuis

blauw slakkenhuis

2012

Slakkenhuis van mooi donkerblauw papier. Ook te koop met stolp tegen meerprijs.

rood slakkenhuis

rood slakkenhuis

2012

Slakkenhuis in tweekleurig papier. De binnenkant is goudkleurig. Ook te koop met stolp tegen meerprijs.  

begrijp je? no. 2

begrijp je? no. 2

2011

Twee sheets achter elkaar, één gedraaid, in een lijst van 24x24 cm. Foto Wim van den Camp.

vlinder

vlinder

2008

 Het afgebeelde model heeft ruiten met steeds zijden van 8 cm. Het werk is ook leverbaar in een vitrinekast tegen meerprijs. (foto Judith Spook). Op verzoek heb ik een vlinder gemaakt met ruiten van 14x14 cm. Dat is voor een uitvoering in papier het maximale formaat dat ik wil maken. Levering kan niet binnen een week; details in overleg.

platonische lichamen

platonische lichamen

2009

Met behulp van eenvoudige papierstroken worden antiprisma's gemaakt, die worden samengevoegd tot platonische lichamen. Plaatsing is variabel. Kleuren en afmetingen in overleg. 2 weken levertijd. (foto Judith Spook) .

4vlak

4vlak

2005

een klein beeld, van rondhout (vuren, onbehandeld), een Hamiltonpad op een viervlak. Het aanzicht varieert sterk met de richting waarin je het beeld bekijkt. (foto Judith Spook) Het objekt kan op bestelling gemaakt worden. Formaat en prijs in overleg.

knoop

knoop

2006

Knoop naar een tekening van Escher

verdraaid driehoekig

verdraaid driehoekig

2009

Een relief van vier gelijke papieren figuren met een bovenvlak, dat verdraaid is ten opzichte van de onderkant. Het relief heeft een diepte van 1,5 cm. Het geheel is geplaatst in een driehoekige zwarte open baklijst. (foto Judith Spook).

staande golf

staande golf

2008

Staand beeld, opgebouwd uit sinusoidevormen voor de grenzen van de vlakken. Het beeld wil rust uitstralen en tegelijk de spanning laten zien van verdraaide grensvlakken. De steensoort is Bianco del Mare, een marmerachtige steen.   Foto Judith Spook

kuddedieren

kuddedieren

2010

Twee vormen in arduin passen op alle manieren in elkaar. Als je er genoeg zou hebben, zouden ze het gehele heelal kunnen vullen..... samen vormen de twee beelden een sterk ritmisch geheel. De beelden zijn geplaatst op marmeren sokkels die ook in elkaar passen. (foto Judith Spook)

skelet

skelet

2009

Een vrij hangend twaalfvlak (met een omgeschreven bol van 8,5 cm diameter), begrensd door 12 antiprisma's. De binnenkant en de buitenkant verschillen van kleur. De zwarte houten baklijst (meegeleverd) is 10 cm diep. Het 12vlak is te vinden aan de binnenkant van de figuur. Het getoonde lichaam is het skelet om het 12vlak heen. Het geheel deed me sterk denken aan skeletten van kiezelwieren die ik in een oud biologieboek zag.(foto Judith Spook)